Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Wednesday, August 29, 2012

Sambutan Merdeka Aidilfitri 2012


Majlis Sambutan Merdeka Aidilfitri peringkat Sekolah Kebangsaan Nami telah diadakan pada 29 Ogos 2012. Majlis bermula jam 11.00 pagi dimulai dengan ucapan perasmian oleh Guru Besar SK Nami iaitu En Mohamad Khamaruddin bin Md. Noor. Beberapa aktiviti dijalankan sepanjang majlis ini, antaranya pertandingan mewarna, deklamasi sajak Kemerdekaan oleh murid tahun 6, persembahan nyanyian lagu raya dan lagu-lagu patriotik oleh murid-murid sekolah. Pelbagai juadah istimewa disediakan oleh pihak sekolah untuk disajikan dan diraikan bersama murid, PIBG dan guru-guru sekolah. Turut hadir memeriahkan lagi majlis ini ialah mantan guru besar SK Nami iaitu En Shohaimi bin Abu Bakar.


Muhd. Danial & Intan Zuraidah dari Tahun 6 sedang mendeklamasi sajak kemerdekaan 

Persembahan lagu raya oleh murid tahun 5 Cerdik

Pertandingan mewarna kemerdekaan

Untuk melihat koleksi Gambar Sambutan Merdeka Aidilfitri sila klik ke
ALBUM MERDEKA AIDILFITRI

Read more...

Wednesday, August 15, 2012

Selamat Hari Raya AidilfitriJambangan indah lagi Berseri,
Menjadi hiasan di Aidilfitri,
Kad Di "upload" pengganti diri.
Tanda ingatan tak lupa dihati,

Ramadhan hampir kita tinggalkan, kini bakal menjelma syawal mulia. Aidilfitri berbahang gembira, di sambut dengan rasa bahagia. Di kesempatan ini diucapkan 
Selamat Hari Raya Aidilfitri, 
Maaf Zahir dan Batin 
dari Seluruh Warga Sekolah Kebangsaan Nami

Read more...

Majlis Khatam Al-Quran
Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2012 bersamaan 1433 Hijrah telah diadakan pada 15 Ogos 2012 di Dewan Sri Budiman Sekolah Kebangsaan Nami.

Majlis ini bertujuan agar pelajar dapat pengiktirafan setelah berjaya menamatkan tadarrus Al-Quran sepanjang bulan ramadhan. Pelajar dapat menghayati keindahan bulan Ramadhan Al-Mubarak  . Semua warga SK Nami juga berharap mendapat keberkatan dan rahmat daripada Allah swt sempena khatam Al-Quran ini.

Read more...

Monday, August 6, 2012

Panduan Mengisi SSQS


Panduan Ringkas Mengisi Borang Data Asas Petunjuk Prestasi Utama

Langkah 1 : 
Sila buka Laman Sesawang SSQS (http://ssqs.moe.edu.my)
Masukan Kod Organisasi : KBA7007R
Masukkan kata laluan : 123


Langkah 2 : 
Sila pilih responden iaitu klik pada Subjek masing-masing yang telah ditetapkan

Langkah 3 : 
Masukkan Tag dan klik pada button “Teruskan”.

* Sila klik pada gambar bagi membesarkan saiz gambar
Langkah 4 :
Selamat Menjawab dengan penuh ketelusan dan kesabaran.

(Tarikh Tutup : 17 Ogos 2012)Read more...

MOHAMAD KHAMARUDDIN BIN MD NOOR


NAMA : MOHAMAD KHAMARUDDIN BIN MD NOOR
JAWATAN : GURU BESAR
TARIKH BERKHIDMAT DI SKN : 1 Ogos 2012

Read more...

Wednesday, August 1, 2012

Majlis Perpisahan Guru Besar SK. Nami.SK Nami sekali lagi mencipta sejarah pada pagi yang hening ini.Seluruh warga Sk. Nami tiba-tiba dikejutkan dengan berita perpisahan dengan seorang individu yang amat dihormati lagi disanjungi  iaitu En. Shohaimi bin Abu Bakar Guru Besar yang akan bertukar untuk memulakan tugas di SK Padang Sanai.

Seawal jam 7.45 pagi murid-murid berkumpul di dewan SK Nami bagi meraikan majlis perpisahan  dengan guru besar yang amat dikasihi.Pelbagai acara diatur bagi meraikan perpisahan ini dimulakan dengan bacaan doa selamat oleh Ustaz Nordin diikuti bacaan seloka, persembahan murid Tahun 4C, ucapan wakil murid iaitu Siti Khalijah Bt. Abd Mutalib, diikuti Ucapan En Ishak Ismail GPK 1 mewakili warga guru, deklamasi sajak, tayangan slide oleh cikgu Zakir dan di kemuncakan dengan ucapan dari En Shohaimi bin Abu Bakar sendiri lalu disusuli dengan  penerimaan cenderamata daripada Badan Kebajikan Guru dan Staff SK Nami, serta cenderamata daripada murid mengikut kelas. Saat yang paling mengharukan tiba di mana murid-murid berbaris untuk bersalam dan lambaian terakhir diiringi alunan lagu “ Bertemu dan Berpisah” dan lagu “Jangan Tinggal Daku”.

En Shohaimi bukanlah indivudu yang asing dengan Sk Nami. Beliau pernah bertugas sebagai guru biasa dari 1992 hingga 1998 selama 8 tahun iaitu di ketika awal kariernya sebagai pendidik. Justeru, tidak hairanlah jika beliau dianggap merupakan seorang yang cukup prihatin dan benar-benar memahami budaya sebenar SK Nami. Atas kecemerlangan semasa berkhidmat di SK Nami beliau telah diminta untuk bertugas sebagai Penyelia ICT di Pejabat Pelajaran Daerah Padang Terap.Banyak sekali sumbangan beliau semasa di PPD terutamaya yang membabitkan hal yang berkaitan ICT. Pada bulan 11 2011 beliau  dinaikkan pangkat sebagai guru besar. Tanpa diduga sekali lagi SK Nami menjadi tempat persinggahan pertamanya sebagai guru besar. Hari ini dengan perasaan yang amat berat beliau sekali lagi terpaksa berpisah dengan sekolah yang  pasti menjadi sekolah yang amat bermakna dalam karernya sebagai pendidik;

SELAMAT BERPISAH DAN SELAMAT BERTUGAS DI SEKOLAH BARU DARI KAMI WARGA SK NAMI.HANYA TITISAN AIR MATA DAN IRINGAN DOA YANG MAMPU KAMI KIRIMKAN MOGA MENJADI NOSTALGIA INDAH KETIKA BERSAMA DI TERATAK KECIL BERNAMA SK NAMI.. SELAMAT BERTUGAS . 

Laporan oleh :
Cikgu Manaf Abdullah

Read more...

Guru SK Nami 2012
Read more...

Pelancaran dan Kempen Kibar Jalur Gemilang Sempena Sambutan Perayaan Bulan Kemerdekaan Peringkat SekolahMajlis Pelancaran dan Kempen Kibar Jalur Gemilang Sempena Sambutan Perayaan Bulan Kemerdekaan Ke 55 Peringkat Sekolah Kebangsaan Nami Telah di Jayakan pada 22 Julai 2012 lalu. Pada majlis tersebut Pihak Sekolah menyerahkan bendera Jalur Gemilang kepada setiap kelas serta nyanyian lagu kemerdekaan beramai-ramai.
Read more...

Permohonan Kemasukan Pendidikan Pra Sekolah SK NamiPermohonan Kemasukan 
ke Program Pendidikan Pra Sekolah
Di Buka Sekarang

Borang boleh didapati di Pejabat Sekolah

Read more...

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP