Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Wednesday, October 31, 2012

Pengemaskinian Profail Data Murid Pada Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM) Secara Atas Talian


Merujuk kepada surat daripada Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pelajaran Malaysia, No. Rujukan: KP(BPSH-PKICT)103/020/11(30), bertarikh: 30 Januari 2012.

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) telah membina Aplikasi Pangkalan Data Murid yang mengambil kira profail murid dan penjaga. Pelaksanaan Pangkalan Data Murid ini adalah untuk menjadikan ia sebagai satu pangkalan data utama bagi data murid yang boleh diguna pakai oleh semua aplikasi di KPM.

Sehubungan dengan itu, tuan/puan adalah dipohon mengambil tindakan segera untuk melaksanakan pengemaskinian data ini serta merta dan ianya hendaklah dibuat secara berterusan supaya data yang ada sentiasa dikemaskini. Pihak sekolah diminta memastikan data murid diisi dengan maklumat yang tepat bagi memastikan pendaftaran murid SAPS 2012 nanti tidak mendatangkan sebarang masalah. Semua data murid ini perlu dikemaskini selewat-lewatnya pada 24 Februari 2012. 

Sila layari laman web  https://apdm.moe.gov.my/ untuk kemaskini data, mendapatkan manual penggunaan serta dokumen berkaitan pengemaskinian.

Read more...

AHMAD RADZUAN BIN RAMALY


NAMA : AHMAD RADZUAN BIN RAMALY
JAWATAN : GURU PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM
TARIKH BERKHIDMAT DI SKN : 23 OKTOBER 2012

Read more...

Saturday, October 20, 2012

Program RIMUP Daerah Padang Terap 2012Program Rancangan Intergrasi Murid Untuk Perpaduan  (RIMUP) merupakan  satu  program khas untuk mengeratkan perpaduan di kalangan murid yang berbilang bangsa, etnik, budaya,  dan agama. Perpaduan adalah tunggak kekuatan dan kestabilan sesebuah negara dengan sebab  ini kerajaan telah memberi peruntukan yang banyak bagi tujuan mewujudkan keamanan, keharmonian dan perpaduan di kalangan rakyat Malaysia. Untuk mancapai tujuan tersebut RIMUP telah diwujudkan untuk memupuk dan menyemaikan sikap bersatupadu dikalangan pelajar sejak mereka di bangku sekolah lagi. RIMUP ini adalah satu usaha yang berterusan bukan sahaja dalam program khas ini, tetapi juga diaplikasikan dalam rancangan pengajaran dan pembelajaran oleh guru-guru di dalam kelas..

Program ini amat penting kerana ia termasuk dalam Teras Satu Pelan Induk Pembangunan Pendidikan Malaysia (PIPP) iaitu membina Negara Bangsa. Pembinaan Negara Bangsa tidak akan tercapai, jika tidak wujud persefahaman, pemuafakatan, perpaduan, serta kerjasama dikalangan semua rakyat yang ada dalam Negara Malaysia, tanpa mengira bangsa, etnik, budaya dan agama.

Seiring itu juga, RIMUP dapat mewujudkan bangsa Malaysia selain daripada sikap bersatupadu  tetapi juga berjiwa patriotik dan harus di pupuk dan disemai  dikalangan anak-anak sejak awal lagi. Berdasarkan itulah RIMUP dilaksanakan di peringkat sekolah, bukan sahaja melibatkan pelajar sahaja tetapi secara langsung juga melibatkan para ibubapa atau PIBG di sekolah. Dengan usaha begini dapat meningkatkan pembinaan Negara Bangsa, bangsa Malaysia bersatupadu hidup dalam hidup dalam suasana harmoni aman dan damai menuju Negara maju.


Sehubungan itu Program RIMUP peringkat Daerah Padang Terap 2012 telah diadakan pada 20 Oktober 2012 bertempat di Sekolah Kebangsaan Nami. Program bermula jam 8.30 pagi disertai oleh 4 buah sekolah rendah iaitu SK Nami, SK Naka, SK Lubuk Merbau & SK Lamdin. Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang program tersebut antaranya Pertandingan Melukis & Mewarna serta Pertandingan Sukaneka. Program RIMUP peringkat Daerah Padang Terap 2012 ini dirasmikan oleh En. Azahari Ibrahim, Pegawai Ko-Akademik, Pejabat Pelajaran Daerah Padang Terap.Read more...

Tuesday, October 9, 2012

Panduan mengisi Data HRMIS

Panduan mengisi Data HRMIS
(Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia)


Data ini perlu diisi sendiri oleh setiap guru. Segala maklumat berkaitan Data Peribadi, Ahli Keluarga, Sejarah Perkhidmatan, Pendidikan dan sebagainya perlu di isi secara lengkap oleh setiap individu. Data Hrmis adalah data online bagi memudah penjawat awam dalam beberapa urusan. Hrmis One ini memudahkan Penjawat Awam untuk mendapatkan GL bagi urusan hospital di mana kita tidak perlu membawa GL dari pihak sekolah/majikan. Penjawat Awam boleh terus mencetak secara online di hospital berkenaan sekiranya Maklumat Diri Anda telah anda kemaskini.

Sila klik ke http://hrmisone.eghrmis.gov.mySila masukkan ID Pengguna dan Kata Laluan seperti dimaklumkan oleh Pihak Pentadbir/Guru Data @ Majikan Anda. 
Selepas Log In, anda perlu menukar Kata Laluan (Kata laluan terdiri dari Abjad dan Nombor, Contohnya ADAM1234).

* Bagi Aplikasi HRMIS sila gunakan Internet Explorer sahaja

 Sila klik pada "Pengurusan Rekod Peribadi"


Klik pada "Rekod Peribadi"


Klik pada "Kemaskini Rekod Peribadi"


Klik pada maklumat di atas bagi memasukkan maklumat berkaitan

* Klik pada gambar bagi membesarkan saiz gambar.

Read more...

Aktiviti Pengisian Selepas UPSR 2012

Peperiksaan UPSR 2012 telah berlalu pada 11, 12 dan 13 September 2012. Pelbagai aktiviti dirancang bagi murid-murid tahun 6 bagi mengisi aktiviti lepas UPSR. Antara program-program yang telah di jalankan adalah Lawatan Sambil Belajar ke Melaka, Kuala Lumpur dan Putrajaya pada 14, 16 dan 16 September 2012 yang lalu. 
Selain itu pertandingan luaran juga dijalankan iaitu Pertandingan Bola Sepak, Bola Jaring dan Bola Baling (Kategori Lelaki & Perempuan).


Dua pasukan finalis Liga Bola Sepak UPSR 2012, iaitu Pasukan Manchester United yang diketuai oleh cikgu Norhan & Pasukan Real Madrid yang diketuai oleh Cikgu Manaf.


Read more...

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP