Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Tuesday, February 23, 2016

le tour de langkawi 2016 - peringkat pertama melalui jalan hadapan SK Nami menuju ke Baling


Edisi ke-21 Le Tour de Langkawai (LTdL) tahun ini akan menyaksikan wakil setiap benua menyertai perlumbaan yang melalui beberapa kawasan menarik seperti Kedah, Pulau Pinang, Cameron Highlands, Kuala Lumpur dan berakhir di Melaka. 

Malah perlumbaan dari 24 Februari hingga 2 Mac itu turut menarik minat pasukan World Tour termasuk penampilan semula skuad Astana, Tinkoff dan Dimension Data.


Peringkat pertama le tour de Langkawi 2016 ini melalui pekan Kuala Nerang dan melintasi hadapan SK Nami pada 24 Februari 2016 (Rabu). Peringkat pertama ini sejauh 165.5 km bermula di Kangar dan berakhir di Baling. Sekolah Kebangsaan Nami antara laluan untuk peringkat pertama le tour de langkawi 2016.


Bermula di Kangar - Jitra - Perik - Jalan Semeliang - Pekan Kuala Nerang - Bulatan Padang Kerasak - Pekan Naka - Hadapan SK Nami - Gulau - Tasik Beris - Berakhir di Pekan Baling.
Read more...

Sunday, February 21, 2016

Program YAKED bersama PIBG SK Nami


Program YAKED (Yayasan Kebajikan Darul Aman) bersama PIBG SK Nami telah diadakan pada 21 Februari 2016 jam 8.00 pagi hingga 2.00 petang. Program ini dirasmikan oleh Datin Seri Noraini bt Abdullah (AJK BAKTI). Program ini dianjur oleh YAKED (Yayasan Kebajikan Darul Aman) dengan kerjasama PIBG dan SK Nami. 

Turut hadir bersama program ini adalah YB Kama Noriah bt Ibrahim (ADUN) Pedu, Timbalan PPD En. Ahmad bin Lateh, Tn Haji Kamel bin Munin (Setiausaha Politik Menteri Pendidikan), En Ruslan (ALP YAKED), serta Penceramah PU Amir Muhammad Shariff (Pencetus Ummah Musim ke 2)

Pihak Sekolah Kebangsaan Nami dan PIBG SK Nami merakamkan ucapan terima kasih buat Datin Seri Noraini bt Abdullah dan YAKED kerana sudi hadir ke bumi SK Nami menganjurkan program bersama seluruh warga masyarakat di Nami. Terima kasih juga kepada penyumbang yang bermurah hati dan semua pihak yang turut membantu dalam menjayakan program ini.


Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang program ini, antaranya :-
* Pemeriksaan Kesihatan Percuma
* Ceramah Cegah HIV
* Ceramah Anak Cemerlang
* Ceramah Motivasi oleh PU Amir
* Majlis Penyampaian Sumbangan & Majlis Penutup bersama Datin Seri Noraini bt Abdullah
* Jamuan Rakyat

Untuk melihat koleksi gambar program, sila layari Facebook SK Nami

Read more...

Thursday, February 18, 2016

Kejohanan Balapan dan Padang SK Nami 2016


Kejohanan Balapan dan Padang Sekolah Kebangsaan Nami 2016 telah dijayakan pada 18 Februari 2016 (Khamis). Perasmian kejohanan Balapan & Padang pada kali ini disempurnakan oleh Mad Ali bin Ismail (YDP PIBG SK Nami).

Rumah Temenggung (Biru) telah muncul Johan Keseluruhan pada tahun ini dengan mengumpul 1710 Mata, manakala Rumah Laksamana (Merah) muncul Naib Johan (1370 mata), Rumah Syahbandar (Kuning) tempat Ketiga (910 mata) dan Rumah Bendahara (Hijau) menduduki tempat ke-4 (650 mata).Olahragawan 2016 : Muhammad Hashrol Naim (Temenggung)
Olahragawati 2016 : Nur Ain Shazwani (Laksamana)


Read more...

Pogram YAKED bersama PIBG SK NamiProgram YAKED (Yayasan Kemiskinan Darulaman) bersama PIBG SK Nami akan dilaksanakan pada 21 Februari 2016 (Ahad). Program ini dirasmikan oleh Datin Seri Noraini bt Abdullah (AJK BAKTI).

Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang program ini, antaranya :-
* Pemeriksaan Kesihatan Percuma
* Ceramah Cegah HIV
* Ceramah Anak Cemerlang
* Ceramah Motivasi oleh PU Amir
* Majlis Penyampaian Sumbangan & Majlis Penutup bersama Datin Seri Noraini bt Abdullah
* Jamuan Rakyat

Read more...

Kejohanan Balapan dan Padang SK Nami 2016


Kejohanan Balapan dan Padang SK Nami 2016 ada diadakan pada 18 Februari 2016 (Khamis). Kejohanan bermula seawal jam 8.00. 

Semua ibu bapa dan penjaga serta ahli masyarakat di jemput hadir bagi memeriahkan acara kejohanan.

Read more...

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP