Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Wednesday, October 31, 2012

Pengemaskinian Profail Data Murid Pada Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM) Secara Atas Talian


Merujuk kepada surat daripada Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pelajaran Malaysia, No. Rujukan: KP(BPSH-PKICT)103/020/11(30), bertarikh: 30 Januari 2012.

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) telah membina Aplikasi Pangkalan Data Murid yang mengambil kira profail murid dan penjaga. Pelaksanaan Pangkalan Data Murid ini adalah untuk menjadikan ia sebagai satu pangkalan data utama bagi data murid yang boleh diguna pakai oleh semua aplikasi di KPM.

Sehubungan dengan itu, tuan/puan adalah dipohon mengambil tindakan segera untuk melaksanakan pengemaskinian data ini serta merta dan ianya hendaklah dibuat secara berterusan supaya data yang ada sentiasa dikemaskini. Pihak sekolah diminta memastikan data murid diisi dengan maklumat yang tepat bagi memastikan pendaftaran murid SAPS 2012 nanti tidak mendatangkan sebarang masalah. Semua data murid ini perlu dikemaskini selewat-lewatnya pada 24 Februari 2012. 

Sila layari laman web  https://apdm.moe.gov.my/ untuk kemaskini data, mendapatkan manual penggunaan serta dokumen berkaitan pengemaskinian.

0 comments:

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP