Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Thursday, May 16, 2013

Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Sekolah 2013


Tema Sambutan Hari Guru tahun 2013 ialah Guru Malaysia : 1Aspirasi, 1Agenda.

HURAIAN TEMA HARI GURU 2013 (GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI, 1AGENDA)

HURAIAN 1ASPIRASI:
Semua Guru Malaysia mempunyai satu aspirasi untuk membangunkan sistem pendidikan berkualiti bertaraf dunia seperti yang dihasratkan dalam Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025.
Adalah menjadi tanggungjawab semua guru ke arah melahirkan murid yang mempunyai enam aspirasi iaitu berpengetahuan,kemahiran berfikir, kemahiran memimpin, kemahiran dwibahasa, beretika dan kerohanian serta beridentiti nasional.
1ASPIRASI juga diterjemahkan kepada cita-cita murni PPPM 2013-2025 iaitu ke arah sistem pendidikan negara yang memastikan akses kepada kejayaan, kualiti standard antarabangsa yang tinggi, ekuiti untuk semua murid, memupukperpaduan dalam kalangan murid dan pelaksanaan berkecekapan tinggi.

HURAIAN 1AGENDA:
Semua Guru Malaysia berpegang kepada satu agenda iaitu memastikan kejayaan PPPM 2013-2025.  Guru perlu berpegang teguh kepada etika profesion keguruan yang mempunyai satu agenda atau tugas utama iaitu melahirkan murid seimbang berdasarkan Falsasah Pendidikan Negara.

SAMBUTAN HARI GURU PERINGKAT SEKOLAH 

Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Sekolah Kebangsaan Nami tahun 2013 telah dijalankan pada Khamis 16 Mei 2013 iaitu tarikh yang amat bermakna bagi setiap insan yang bergelar guru. Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang majlis sambutan tersebut. Antaran aktiviti yang dijalankan adalah Majlis Bacaan Yasin, Bacaan Ikrar & nyanyian Lagu, Sesi Bergambar & Hadiah Hari Guru, Permainan Bola Sepak, Bola Baling & Sukaneka, Persembahan Murid, Sesi Cabutan Bertuah dan majlis diakhiri dengan Jamuan Hari Guru.
 
Majlis Sambutan Hari Guru 2013 dimulakan dengan Baccan Surah Yasin

Bacaan Ikrar & Nyanyian Lagu oleh para guru SK Nami

Sesi bergambar sempena Sambutan Hari Guru 2013

Permainan Bola Sepak

Permainan Bola Baling bagi guru-guru perempuan

0 comments:

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP