Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Thursday, May 17, 2012

Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Sekolah


Tarikh 16 Mei dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita. Dokumen tersebut yang dikenali sebagai Laporan Razak (Razak Report) telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan semenjak itu.

Sudah menjadi satu tradisi Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah dilaksanakan setiap tahun dan pada tahun ini Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Sekolah Kebangsaan Nami 2012 telah di jayakan pada Hari Rabu 16 Mei 2012. Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang Sambutan Perayaan Hari Guru tahun ini, antaranya Persembahan Guru & Murid, Sukaneka Guru, serta Majlis Jamuan Sempena Hari Guru. Pihak Sekolah mengucapkan terima kasih kepada keluarga waris yang menaja Majlis Jamuan Sempena Hari Guru tahun 2012.

Tema Hari Guru 2012
"Guru Inovatif Melonjak Tranformasi Pendidikan Negara"

0 comments:

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP