Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Thursday, August 29, 2013

Sambutan Ambang Kemerderkaan ke 56 Peringkat Sekolah Kebangsaan Nami 2013Sambutan Ambang Kemerdekaan Ke 56 Peringkat Sekolah Kebangsaan Nami telah diadakan pada 29 Ogos 2013 bertempat di Dewan Sri Budiman SK Nami. Antara aktitivit dijalankan sepanjang sambutan tersebut ialah Persembahan Murid, Deklamasi Sajak dan Nyanyian Lagu Patriotik beramai ramai.

Guru Besar melaungkan MERDEKA bersama-sama murid & guru


TEMA Hari Kemerdekaan Malasia ke 56 tahun ini amat menarik dan ianya membawa maksud yang amat mendalam dan penuh bermakna. Sebagai rakyat Malaysia kita harus menyelami dan menghayati Tema Hari Kemerdekaan pada tahun ini. "MALAYSIAKU BERDAULAT : TANAH TUMPAHNYA DARAHKU" memang menarik sekali tema sambutan Hari Kemerdekaan negara ke-56 yang bakal disambut pada 31 Ogos ini kerana sejak kebelakangan ini rakyat amat begitu resah dengan kemelut yang melanda negara akibat terhakisnya perasaan hormat menghormati antara sesama sendiri.

Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku kena pada masanya sebagai memberi peringatan dan iktibar bahawa tiada siapa yang akan mempertahankan maruah negara kecuali rakyat Malaysia sendiri. Jika diteliti tema tersebut ia membawa maksud untuk menyemai sifat perpaduan yang berpaksikan kepada ungkapan patriotik dan kesatuan negara bangsa.

Tanah Tumpahnya Darahku membawa maksud yang begitu dalam dan penuh bermakna. Sebab itu tema sambutan kali ini boleh dirangkumi kepada elemen-elemen perpaduan, patriotik, kedaulatan dan keselamatan negara yang amat begitu kritikal untuk dimiliki oleh setiap rakyat Malaysia.

0 comments:

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP